Om landet Guatemala
Konsulatet i Guatemala
PDF Udskriv Email

Generalkonsulatet i Guatemala ligger i Guatemala City. Konsulatet tilbyder konsulær assistance til danske statsborgere, der lever eller er på ferie i Guatemala.

Generalkonsulatet i Guatemala kan udstede nødpas og forlænge gyldigheden af pas for voksne, mens børn under 12 år stadig kan søge om nyt pas og få forlænget pas.

Læs mere…
 
Guatemala er inddelt i 22 departementer
PDF Udskriv Email

Guatemala er inddelt i 22 departementer (departamentos):

• Alta Verapaz

• Baja Verapaz

• Chimaltenango

• Chiquimula

• El Petén

Læs mere…
 
Info om Guatemala
PDF Udskriv Email

Sierra Madre og Sierra de los Cuchumatanes er to bjergkæder der gennemskærer landet fra øst til vest. De består af en række aktive vulkaner og er præget af hyppige jordrystelser. Mellem disse to bjergkæder ligger højlandet (altiplano), der består af dårlige jorder og er et let bytte for erosion. Højlandet udgør 26% af landets areal, og her bor 53% af befolkningen. Her findes kaffeplantager og subsistenslandbrug drevet af de indianske småsamfund. Lavtlandsområdet ud mod Caribien er det mest udstrakte, er dækket af tropisk regnskov, men er samtidig det tyndest befolkede. I dalene ud mod Caribien og mod Stillehavet findes der bananplantager, sukkerrørs-, bomulds- og kaffeplantager. I 1980 var 41,9% af landet dækket af skov. Dette tal var i 1990 faldet til 33,8%, hvilket er en faretruende udvikling for landets meget varierede økosystem.

Læs mere…
 
Guatemala, befolkning, industri og landbrug
PDF Udskriv Email

Guatemala har et afvekslende landskab, der mod syd består af et tætbefolket bjergområde og mod nord af et tyndtbefolket lavland. Det sydlige område veksler mellem bjergmassiver og lange kæder med højder på 2000 m i øst stigende til 3500 m i vest. De højeste toppe er kegleformede vulkaner op til 4220 m; de fleste er aktive, og området har hyppige jordskælv. De centrale højsletter har frugtbare vulkanske jorde og et behageligt tropisk klima med sommerregn. Lavlandet er en del af Yucatánhalvøen og består af et lavt kalkstensplateau dækket af tropisk regnskov. Kyststrækningerne er tyndtbefolkede og rummer store kvægfarme og plantager.

Læs mere…
 
Landefakta Guatemala
PDF Udskriv Email

GEOGRAFI

Hovedstad Guatemala City (ca. 2,5 mio. indb.)

Areal 108.809 km2 (Danmark 43.000 km2)

Indbyggertal 13,4 mio.

Befolkning 55% ladino, mestiz; 43% indfødte folk; 2% andre

Sprog Spansk er officielt sprog (dertil 23 officielt anerkendte indfødte sprog)

Religion 60% Romersk-katolsk; 30% protestantisk; 9% Maya.

Læs mere…